/Tankar och bakgrund – Känslan att vara förberedd

Tankar och bakgrund – Känslan att vara förberedd

Att vara förbereddDet är såklart befogat med lite bakgrundsinformation om tankarna från mig som ligger bakom den här sidan. Inte för att det är någon smaskig detaljinfo utan mer för att det kanske ger en större insikt och förståelse till varför man vill vara förberedd. Det kommer inte bli någon personlig information av den enkla anledning att jag vill försöka hålla en låg profil.

Prepping

Bakgrunden till intresset för prepping och krisberedskap kan nog sammanfattas med att jag alltid haft en behaglig känsla av att vara förberedd. Att ha med mig det jag behöver var jag än beger mig. Du kanske kan känna igen känslan när du packat bilen inför en långsemester. Du beger dig iväg och vet att du har allt du behöver för att klara dig, och den friheten det faktiskt ger att kunna åka vart du vill.

Jag har sedan barndomen triggats av tanken att klara mig själv utifrån given situation. Att kunna bygga upp någon form av skydd eller hem för att överleva. Robinson Crusoe var en förebild då och på senare tid blev det MacGyver som kunde slänga ihop vad som helst utifrån ingenting. Samma tankesätt och beteende kan jag känna igen än idag när det gäller strategispel , så väl på dator som brädspel. Känslan av att bygga upp ett defensivt försvar för att klara motståndarens attack. Ibland går det till en ologisk överdrift där man hellre fortsätter bygga på sitt försvar när det enda rätta borde vara att attackera. Det går inte riktigt beskriva känslan bättre men jag tror vissa av er kan känna igen den.

Survivalism

Fram till för ett år sedan hade jag aldrig ens tänkt eller funderat på om det fanns något begrepp för denna typen av känsla. Tills jag av någon anledning halkade in på en sida om survivalism och prepping. Att det ens fanns ett uttryck som ”survivalism” som beskrev det jag hade känt fick mig att gräva djupare i ämnet. Jag hamnade såklart på de mest extrema amerikanska prepper-sidorna och youtube-kanalerna. Överdrivet? Ja, men tankesättet i det hela var ändå intressant. Jag började såklart tänka mer i dessa banor och byggde sakta men säkert upp min kunskap och små överlevnadsföråd.

Jag har på senare år även haft ett politiskt intresse även om jag aldrig varit aktiv, men viljan att kunna påverka samhället vi lever i är viktigt. Jag insåg ju snabbt att prepping och samhällsberedskap ändå hänger ihop. Fungerar inte samhället kommer det behövas mer egen förberedelse. Samtidigt måste man alltid sträva efter att utveckla ett fungerande samhälle. Jag försöker se positivt på samhällsutvecklingen även om vi går bakåt ibland.

Prylar

Den sista biten med intresset för prylar är lite kontroversiellt. Samtidigt som jag inser problemet med det konsumtionssamhälle vi lever i och önskan att inte äga mer än det allra nödvändigaste, så arbetar och livnär jag mig på just prylar. Jag bidrar till konsumtion både genom att marknadsföra och sälja saker som vi egentligen inte behöver. Jag får helt enkelt använda min position och försöka påverka genom produkter som inte är ”slit-och-släng”.

Jag hoppas att detta inlägget lyckats ge en liten sammanfattning om bakgrunden till sidan och intresset för prepping och krisberedskap. Den sista anledningen är dock den allra viktigaste, mina barn och min familj. Precis som många andra är det detta förberedelse handlar om, ansvaret man känner att ta hand om de i sin närhet och skydda de mot allt ont.

Av |2018-02-16T16:38:38+00:0031 januari 2018|Kategorier: Nyheter|0 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.