/Snöoväder leder till stabsläge och trafikstörningar

Snöoväder leder till stabsläge och trafikstörningar

Snöoväder

Just nu har vi ett mer extremt väder än vanligt. Snöoväder och minusgrader har lett till att vissa sjukhus och räddningstjänster har gått upp i stabsläge. Nyheter om trafikkaos och bilar som ligger i drivor längs vägarna avlöser varandra. Både Polis, SMHI och Krisinformation varnar för trafikstörningar på grund av snöovädret. Vi uppmanas att stanna hemma och inte ge oss ut i trafiken om vi absolut inte måste. Men hur klarar vi detta i vårt just-in-time samhälle?

Mjölken är slut

”Mjölken är ju slut, jag ska bara åka och handla lite!” Mjölk och andra matvaror skall väl alltid finnas i affären tänker du? Ja än så stoppar inte snön matleveranserna till våra lokala butiker. Men vad händer om butikerna inte fylls på? Hur länge klarar du dig utan att åka och handla? Att tänka till och ha ett välfyllt skafferi ger dig en trygghet. Du vet att du klarar dig en helg, en vecka eller i bästa fall längre än så.

Även om vi har mat hemma så bidrar kylan till att våra värmesystem får jobba för fullt. Vad skulle hända om dina element lägger av? I en äldre villa vid -10 grader ute skulle innetemperaturen gå från +20 grader ner till +5 grader på under ett dygn. Hur håller du dig varm då? Att ha ett par elektriska element hjälper så klart. Men tänk om strömmen försvinner helt? Då behöver du en värmekälla som inte är beroende av el. Har du en vedspis, kamin eller kakelugn? Grattis! I annat fall bör du se till att införskaffa dig en fotogenvärmare eller gasolkamin.

Tänk till innan krisen eller olyckan är framme. Det gör hela situationen mycket enklare. Det finns inget bättre än känslan av att vara förberedd.

Av |2018-03-03T08:00:32+00:001 mars 2018|Kategorier: Nyheter|0 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.